Lån uten sikkerhet

Et lån uten sikkerhet eller et forbrukslån som de fleste kaller det, er egentlig akkurat det som navnet tilsier. Du låner penger til noe hvor du ikke har mulighet til å gi banken eller långiveren noe tilbake i sikkerhet for lånet. Eksempler på dette kan være en ferietur, en smartphone eller andre typer av forbruksvarer hvor banken ikke kan ta beslag i varen i tilfelle du ikke skulle betale for deg.
Derfor er renten en god del høyere i forhold til sikrede lån som for eksempel er vanlig når man kjøper bolig, bil eller motorsykkel for å nevne de mest vanlige. Her har banken mulighet til å tvangsselge huset ditt hvis du ikke betaler på lånet, noe som naturlig nok blir litt verre når det gjelder en sydentur til Mallorca.

Men selv om et lån uten sikkerhet har en høyere rente enn andre typer av finansiering, er det mange som synes dette er en grei måte å skaffe seg ekstra penger, i hvert fall over en kortere periode. Venter man på feriepenger eller skattepenger, kan et lån uten sikkerhet være en rask måte å framskynde denne utbetalingen på, og hvis netbetalingstiden ikke er så lang blir heller ikke rentekostnaden så altfor høy. Men det skal selvsagt nevnes at man ikke bør ta opp forbrukslån sånn helt uten videre, selv på kortere nedbetalingstider så er det tross alt penger som skal betales tilbake med renter.

En annen ting å være klar over er at renten stort sett fastsettes individuellt i hvert tilfelle, så derfor lønner det seg som oftest å sende inn flere søknader samtidig, ettersom du da kan sammenligne de forskjellige rentevilkårene du blir tilbudt før du velger utlåner. Tilbudene er nemlig ikke bindene før du bestemmer deg for den långiveren du vil benytte deg av. Her på Lån 24 har vi samlet noen av de mest gunstige utlånerene i Norge som lar deg levere inn lånesøknader online. Nå i 2012 anbefaler vi deg Bank Norwegian, Lendo eller GE Money Bank som långivere for et lån uten sikkerhet.

Forbrukslån fra GE Money Bank - Forbrukslån fra kr 30 000 til 250 000. Vi har fra 1946 vært tilbyder av forbrukslån og kreditter. Med 300 000 kunder er vi en av Norges største innen forbrukerfinansiering. Låneeks.: Eff.rente 16,84 %, kr 65 000 o/5 år, etabl.geb. 650 Tot. kr 94 150