Hvor mye kan jeg låne?

Du planlegger å søke om et forbrukslån på nettet, og har sikkert behov for et beløp på et sted mellom 5.000 og 350.000 kroner. Dette er nemlig de vanligste beløpene som tilbys ved søknader online, men dette gjelder også om du heller vil møte opp personlig i banken. Grunnen til at maksbeløpene på lån uten sikkerhet ikke overstiger 350.000 er nettopp at man ikke stiller noe sikkerhet bak lånesøknaden, slik at risikoen for banken blir for høy hvis det gjelder beløp på for eksempel flere millioner kroner.
Men de kravene som stilles, er i de fleste tilfeller at du har en sikker inntekt som noen ganger må være over 200.000 kroner i året, men de fleste utlånere godtar også lavere årsinntekter, så lenge jobben anses som relativt stabil. En annen faktor som kanskje er enda mer viktig når en lånesøknad skal vurderes, er at man har en god betalingsavne og her teller betalingsanmerkninger veldig negativt. Ettersom et lån uten sikkerhet ikke kan sikres på noen måte for banken, vil en tidligere betalingsanmerkning som ikke er gjort opp, i nesten alle tilfeller føre til avslag på søknaden.

Så tilbake til innledningen, hvor mye kan du låne? Så lenge det ikke er snakk om mindre lånebeløp som tilbys som mikrolån, hvor ofte maksbeløpet ligger på mellom 5.000 og 25.000 kroner, opererer de fleste banker og långivere i Norge med en maksgrense på mellom 250.000 og 350.000 kroner når det er snakk om forbrukslån uten sikkerhet.