Hvorfor du bør samle smålån

Mange i Norge har forskjellige former av smålån, og det er fort gjort å skaffe seg flere. Bare når man handler i en butikk, får man gjerne tilbud om man vil dele opp betalingen i noen månder. Det ser gjerne billig ut i utgangspunktet, men det er fort gjort at rentene er mye høyere enn hva du kanskje hadde trodd. Men i dag har du muligheten til å sammenligne renten på smålån og eventuellt kredittkort online, for å finne ut om du bør ta noe grep for å senke dine renteutgifter. Du har tilgang til dine låneavtaler på nettet, og det er jo derfor det også lønner seg å søke om en refinansiering elektronisk på nettet, i stedet for den tradisjonelle måten ved oppmøte i banken. Alle kredittsjekker og lignende blir jo uansett foretatt elektronisk, så hvorfor skal ikke du søke om en refinansiering online? Hvis du går inn på denne siden med oversikt over samling av smålån finner du en rekke banker som lar deg søke om et lån online! Du slipper dermed masse unødvendig ventetid, og husk; søk gjerne hos flere banker samtidig, så sparer du enda mere tid og sikrer deg det beste lånetilbudet på en refinansiering.

For, selv om kanskje den største grunnen til at mange velger å refinansiere ligger i en ren besparelse i kroner og øre, så er det ikke til å stikke under en storl at økonomisk kontroll, er noe som faktisk er verdt en hel del også. Tenk deg bare inn i følgende situasjon. Du har kanskje 5 forskjellige mindre lån som du betaler på hver måned. Noen har muligheten for auogiro, men ikke alle. Her betaler du kanskje en fakturaavgift, du er avhengig av at posten ikke forsvinner, og at du faktisk klarer å huske på at alle betalinger gjøres innen fristen. Problemet ligger nemlig i at hvis du overser eller glemmer en regning, blir rentekostnadene utrolig høye, og du taper gjerne flere måneders sparing, hvis du i tillegg har en sparekonto du setter av penger til. Så med en samling av dine smålån til en enkelt långiver, vil du ikke bare kunne skape deg lavere innbetalinger hver måned fremover, men kanskje det viktigste, du får en mye bedre kontroll over dine regninger. Det er tross alt mye enklere å holde oversikten over en innbetaling, kontra 4 eller 5 stykker.

En fordel når du søker om samling av smålån, er at du kan gjøre alt hjemmefra. Du setter deg ned foran en pc, eller til og med bare bruker mobilen, til å sende inn en eller flere søknader. Du fyller inn personlig informasjon, hvor stort beløp du har bruk for og hvor lang tilbakebetalingstid du ønsker. For vanlige forbrukslån er tidshorisonten i dag på mellom 1 og 5 år, men når det kommer til refinansiering har du muligheten til å velge alt fra 1 til hele 15 års varighet. Årsaken til dette ligger i at mange har flere smålån, slik at lånebeløpet kanskje blir såpass stort at man behøver litt lengre tid for å betale tilbake alt. Vær bare klar over at dette kanskje er en form for et tveegget sverd. Det høres fint ut å bruke lang tid på nedbetalingen, ettersom beløpet som forfaller hver måned blir lav, men da blir også den totale rentekostnaden større. Så det gjelder å tøye strikken så langt det går, innenfor rimelighetens grenser. Drar du strikken for langt, slik at du får problemer med å gjøre innbetalingene, forsvinner jo hele poenget med refinansieringen.

Hele poenget er jo i bunn og grunn to faktorer. For det første vil du oppnå en lavere rente totalt sett, slik at det blir noe billigere å betale tilbake det du skylder, og for det andre vil du skaffe deg en enklere og bedre økonomisk oversikt. Begge deler bør tas hensyn til, for de henger jo også på en måte litt sammen.

Som en avslutning bør du vurdere å sende inn ikke bare en lånesøknad, men kanskje opp til flere stykker til ulike banker og låneformidlere. Det koster nemlig ingenting å søke, du er ikke tvunget til å inngå en avtale med en bank som sender deg et lånetilbud, men du kan da sammenligne vilkårene fra de forskjellige bankene i forkant. Når du har alle fakta på bordet, velger du det billigste alternativet og senker dine lånekostnader en gang for alle.