Helt umulig å få lån

Mange i Norge søker om forbrukslån for tiden, men finanstilsynet har strammet inn reglene og det har derfor blitt vanskeligere for mange å få godkjnt en lånesøknad, og mange føler derfor at det er helt umulig å få lån i Norge. På en måte er det selvfølgelig bra at myndighetene strammer til litt rundt reglementet for å gi ut et lån uten sikkerhet, men på den annen side drabber det så klart en del personer som virkelig har bruk for å låne penger. Mange som er i en vanskelig situasjon økonomisk, kunne trengt et lite eller litt større lån for å komme over kneika, men får ikke nå innvilget dette og fortsetter å slite økonomisk.

Men hvor skal man sette grensen? Skal det få være fritt fram for å låne ut penger til hvem som helst, nesten uansett alder og inntekt, eller bør det være regler på plass? Dette er så klart vanskelige spørsmål og uansett hvordan man velger å løse dette vil noen bli rammet. De som egentlig ikke burde ta opp et forbrukslån skal jo egentlig holde seg unna, men de som har bruk for en slik finansiering, burde jo få denne muligheten. Desverre vil som sagt noen bli rammet nesten uansett hvilken vei finanstilsynet velger å gå. Men de har sagt flere ganger at de vil fortsette å stramme inn på lovverket og utlånsbetingelsene, og at et nasjonalt gjeldsregister trolig vil bli en realitet innen ikke all for lang tid.

Så hvordan skal man løse situasjonen hvis det virker helt umulig å få et lån?

Desverre er svaret på det spørsmålet ganske kjedelig, for de det gjelder. Det handler om i første hånd og få ned alle utgiftene en har til det absolutte minimum. Det vil si å selge bilen, hvis den ikke er 100 % nødvendig for å komme seg til en jobb hvor man tjener penger. Buss eller annet kollektiv tilbud må benyttes fremfor bil hvis man sliter økonomisk. Deretter er det tid for å se på andre faste utgifter som telefon, forsikring og andre tjenester som for eksempel netflix eller andre strømmetjenester. Her gjelder det å kutte og samtidig se etter billigere alternativer.

Høres det litt kjedelig ut? Ja, og det er det også, men dette er desverre veien å gå for å komme seg ovenpå igjen økonomisk. En ekstrajobb av noe slag, burde ogå stå ganske høyt på listen over ting å gjøre, for det er ikke sikkert man behøver å vente så alt for lenge med å komme seg på beina igjen, gvis man gjør alle disse trekkene. Det vil være bedre å leve magert ett år, enn å slite i årevis. Livet er tross alt langt, og hvis du tenker tilbake så er ikke ett år så lenge som det kanskje høres ut som.

Nå ble dette til en rekke tips om hvordan man egentlig kan spare penger ved å redusere utgifter, men det er faktisk løsningen hvis man ikke får lån til å for eksempel refinansiere. En refinansiering handler jo også egentlig bare om å redusere sine utgifter, men om søknaden blir avslått er man jo nødt til å løse det på andre måter. Noen flere tips hvis du ikke får lån kan du lese her, men det er ikke sikkert at de hjelper om du har opplevd en rekke avslag. Men, det er jo mulig å prøve, i beste fall finner du en løsning.

Uansett hvilken vei du velger å gå, lykke til!