Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån man opptar dersom man ønsker å ha penger til å benytte seg av helt fritt. Det vil si; penger du opptar som følge av et forbrukslån vil du ha muligheten til å bruke på nøyaktig hva du ønsker – uten noen som helst forpliktelser til verken banken eller noen andre institusjoner.

Høres det for godt ut til å være sant? Tja.
Det er også en del ting man bør vite om et forbrukslån, og jeg skal prøve å sette det skjematisk opp på en OK og god måte slik at du får en forståelse av hva et slikt lån innebærer.

Renter


Renter kommer som følge av at banken skal ha penger for å låne deg de kronene de selv sitter på. På et forbrukslån pleier det å være mye høyere renter enn hos andre typer lån – rett og slett fordi man står så fritt til å bruke pengene på nøyaktig hva man vil.

Forbrukslån med og uten sikkerhet


Tar du opp lån med sikkerhet er du nødt til å stille noen materielle verdier i depot for banken – slik at dersom du ikke nedbetaler gjelden din i tide, så vil for eksempel bilen eller boligen din bli tvangssolgt av banken for at de skal få igjen pengene. Dette er naturligvis noe de aller fleste vegrer seg mot å være med på, så det aller vanligste nå til dags er å bruke et forbrukslån uten sikkerhet.

Vi anbefaler forbrukslån uten sikkerhet dersom du har tenkt deg en slik finansiering.

Nedbetalingsperiode


Når du tar opp et forbrukslån, så vil du automatisk plikte deg til å betale det tilbake innen en viss tid, noe som kan være utfordrende for enkelte. Et godt tips er å ikke ta for mye opp i lån i utgangspunktet. Har du tenkt deg på en ferie, så tar du opp maksimum kanskje 10,000 norske kroner – i håp om å få en god del av det tilbake i form av lønninger innen nedbetalingsperioden er utløpt.

Dette er noe man setter seg ned og får skriftlig som følge av låneavtalen man skriver med banken når man søker om lån.

Konklusjon


Et forbrukslån er et lån man kan ta opp som man slipper å ha materielle forpliktelser til (slik det er med boliglån, billån ++). Det blir som regel satt en grense på 250,000 norske kroner for hvert forbrukslån, men man kan søke om lån fra flere forskjellige banker samtidig i håp om å få finansiert noen av dem. Det er også satt en aldersgrense i Norge på 18 år for å søke om et slikt lån, og et hett tips er naturligvis å sjekke litt rundt på forskjellige banker for å se hvilke av dem som kan tilby de beste rentene og dermed det billigste lånet.