Hvordan sparer man på refinansiering?

Det er lett å få mange smålån som man sliter med å nedbetale, spesielt i dagens forbruker samfunn. Det er alltid noe som frister. Det er flere ulemper med mange smålån, men en av de største ulempene er selvsagt rentene. Rentene gjør at smålånene fort blir store. Men hvordan kan man spare på å refinansiere flere smålån? Totalsummen er vel den samme? Refinansiering går ut på at en lånetilbyder, enten en bank eller en som bare driver med lån, legger sammen summen på alle smålånene du har. Så tilbyr de deg et stort lån som dekker alle smålånene.

Refinansier smålån på nett


Hvis du takker ja til dette tilbudet, sørger denne lånetilbyderen for å løse ut alle lånene dine. Så du ender opp med bare et lån å forhold deg til. Men hvordan kan du spare på dette? Lavere renter fører også til færre gebyrer. Ved å samle alle smålån i et stort lån, vil lånetilbyderen kunne tilby en bedre rente. Så samlet sett vil du betale mindre i renter etter refinansiering. Det kan være mange grunner til dette. Ofte vil man kunne stille en økonomisk sikkerhet, f.eks. pant i bolig eller i bil.

Man kan og ha en medsøker. Dette er en person som signerer lånepapirene med deg. Denne personen er da ansvarlig for lånesummen sammen med deg, men det er du som betaler ned på lånet. Så lånet er sikret, lånetilbyderen føler seg tryggere på å få tilbake pengene, dermed får man bedre renter. Man får og færre gebyrer. For man får et gebyr per lån. Hvis man har fire forskjellige smålån, betaler man jo også fire forskjellige gebyrer. Når disse lånene blir refinansiert og man får ett lån, får man ett gebyr. Dette kan fort utgjøre en god slump med penger i måneden.

Men hva om du ikke har en medsøker eller verdier som lånetilbyderen kan ta i pant? Refinansiering lønner seg for deg uansett. Det er ikke sikkert du har verdier som lånetilbydere kan ta pant i. Kanskje har du ingen som vil være medsøker heller. Det er lånetilbydere som spesialiserer seg på denne type lån og du vil fremdeles spare på refinansiering. Det er uansett mye enklere å betale ned på et lån enn flere. Derfor vil du alltid spare på å refinansiere smålån.

Et siste tips når du har fått ordnet refinansieringen din med den nye banken, er å sette opp en grei oversikt over alle dine intekter og faste utgifter. Da blir det enklere fremover å sette av litt ekstra en måned for å enten betale inn litt ekstra på lånet, eller bygge opp bufferten litt ekstra. Begge deler er smart sett fra et økonomisk synspunkt. Lykke til!