Alle forbrukslån i norge

Du trenger penger på konto. Du har kanskje hatt ett uhell med bilen og trenger å reparere den snarest. Da kan det være greit å vite at det finnes muligheter som gir deg god hjelp til å komme deg ut av den økonomiske knipen - nemlig å søke om forbrukslån. Lån24 har ikke alle forbrukslån i Norge, men en rimelig stor oversikt over långivere finner du her. Du kan søke hos flere uten kostnad.

Det er ikke alltid at man har pengene akkurat når man trenger det som mest. Uhell, eller andre grunner til at man trenger mer enn man har for øyeblikket, kan sette oss i mindre eller større finansielle vanskeligheter. Et forbrukslån kan av enkelte tilbydere bli utbetalt i løpet av relativ kort behandlingstid, men uansett hvilken utlåner du velger, er du garantert å få pengene overført til din konto en tid etter at søknaden er innvilget og godkjent. En av forutsetningene for å få pengene på konto raskere når man søker, er at man kan signere med bank-ID. Hvis du trenger å sende dokumenter i posten vil det selvfølgelig ta noen dager ekstra med postgang. Men behandlingstiden varierer fra bank til bank, så du må nesten søke for å finne den eksakte tiden.

Hvordan søker man et forbrukslån


Det er vanlig å søke om forbrukslån på internett. Det er også gratis og uforpliktende, og du trenger ikke stille noen form for sikkerhet. Det kan være lurt å vurdere de forskjellige aktørene som finnes på markedet, og sammen med et eksakt kart av dine behov, tenke igjennom hva som passer best for deg. Med litt tid satt av til leting av de beste tilbudene, fyller du ut et ganske ordinært søkeskjema som sendes til banken for kredittvurdering. Du velger beløp og nedbetalingstid og du trenger ikke oppgi noen begrunnelse for hverken å søke eller hva du skal bruke pengene til. Man kan også bruke søkemotorer, eller låneagenter, som gir deg mulighet til å søke flere alternativer samtidig. På denne måten får du større muligheter til å finne det lånet som er mest gunstig for deg.

Hva trenger man for å få et forbrukslån


Opplysninger som du blir bedt om å ha klare for hånden er nøkkelinformasjon som kjønn, alder, adresse og sivil status, samt informasjon om økonomi, inntekt og eventuelle betalingsanmerkninger. Det lønner seg å ha elektroniske dokumenter klare, slik som skannet kopi av siste lønnslipp og legitimasjon, samt å ha unnagjort nedlasting av selvangivelsen. Det er dermed helt vanlig å få innvilget et forbrukslån slik at du kan få råd til et lenge etterlengtet og nødvendig prosjekt, eller til å dekke en uventet regning.

Prinsippene bak lån


Når du låner penger er det viktig å huske at du betaler for en tjeneste. Det vil si at du betaler banken for å låne deg penger, og hvor rentene du betaler på lånet ditt er denne kostnaden. Rentene igjen er gjerne bestemt ut ifra flere ulike faktorer. En av disse faktorene er risikoen banken tar ved å låne deg penger. Tar du for eksempel opp lån uten sikkerhet tar banken en større risiko enn hvis du låner med sikkerhet. Å si at det er viktig å huske på at man må betale for å låne penger høres kanskje banalt ut, men det kan være viktig å minne seg selv på dette slik at man husker å stille de riktige spørsmålene når man tar opp et lån, samt sette opp et budsjett som er realistisk og håndterbart.

Hvis du for eksempel låner penger uten å helt vite, eller tar inn over deg, hva du faktisk kommer til å måtte betale tilbake og når – så kan du havne i vanskeligheter. Samtidig så vil enhver finansiell institusjon som låner deg penger at du skal betale deg tilbake, så hvis det virker usannsynlig at du skal klare dette får du neppe låne penger heller. Har du tatt opp dyre smålån eller kanskje har flere kredittkort du betaler ned på, bør du sjekke ut mulighetene til å samle disse smålånene inn til ett større og billigere lån. En slik refinansiering kan du søke online, hvor långiverene er spesialister på nettopp samling av smågjeld, og skaffer deg som kunde en billigere og mere gunstig finansiering.

Disse problemstillingene som er nevnt kommer ofte opp når man diskuterer forbrukslån, siden dette er lån uten sikkerhet som ofte blir tatt opp av folk som trenger penger raskt. Det kan være flere grunner til dette, men den vanligste er nok at man har på en eller annen måte havnet i en situasjon hvor man har havnet litt bakpå økonomisk, og trenger hjelp for å komme seg på beina igjen. Et forbrukslån, som du får uten å stille noe i sikkerhet og kan være akkurat det rette botemiddelet i en slik situasjon. Dette krever selvfølgelig at man har mulighet til å betale tilbake lånet, med renter i tiden fremover, men veldig ofte er det akkurat det folk trenger når regningene har hopet seg opp: litt tid.