Hva er forbrukslån

Et forbrukslån kan enklest defineres som penger du får låne fra en finansiell instutisjon, uten at du stiller noen form for sikkerhet. Det er stort sett banker som låner ut disse pengene, men ettersom du ikke har stilt noen sikkerhet, som i en bolig, blir rentene en god del høyere en ved vanlige boliglån.


Beløpene du kan få gjennom et forbrukslån, er vanligvis mellom 1.000 og 400.000 kroner. Hvis du har en fast inntekt på minimum 150.000 kroner og ingen betalings-anmerkninger, er det vanligvis ikke noe problem med å få innvilget forbrukslånet.

De vanligste varene som et forbrukslån blir brukt til, er enten uforutsette utgifter hvor du raskt trenger noen tusen kroner til reprasjoner av ulike slag, eller såkalte luksusvarer som en ekstra ferie, en større tv eller en ny bil du egentlig ikke har penger til helt enda.

Noen ganger kan det også være fornuftig å sjekke vilkårene hos noen tilbydere av kredittkort også, før du bestemmer deg for hvor du vil låne penger. Mye avhenger av hvor lang tid du behøver på å betale tilbake de pengene du er skyldig.

Søk forbrukslån fra Bank Norwegian her. (reklame)

En av de største og mest seriøse aktørene i Norge som tilbyr forbrukslån, er Bank Norwegian. Her kan du søke om et lån uten sikkerhet på mellom 5.000 kroner og helt opp til 500.000 kroner. Du velger selv hvor lang nedbetalingstid du ønsker på lånet.

Låneeksempel: Eks: 65.000 o/5 år - eff 17,8%, etb950. Tot: 95.872,-