Låne penger med sikkerhet

Når du skal låne penger, og du ikke har blitt godkjent for å få innvilget et forbrukslån, kan det å søke lån med sikkerhet gi deg en mye større sjanse for å få lånet innvilget. Sikkerhet kan for eksempel stilles i bolig eller en annen form for fast eiendom, bil eller om du har noen verdipapirer som for eksempel obligasjoner eller aksjer.
Dette gir banken en mye større sikkerhet for å få pengene sine tilbake hvis du misligholder lånet ditt. De kan da nemlig selge det du har oppgitt som sikkerhet. Har du ingen slik form for sikkerhet, kjenner du kanskje noen som kan stille som kausjonist for lånet ditt.

Det er ikke alltid like enkelt å få noen til å være villig til å stille som kausjonist, da de blir ansvarlige for lånebeløpet om du ikke betaler, men dette er kanskje den enkleste måten å få innvilget et lån på.

Som oftest når du skal låne penger med sikkerhet, er det ved kjøp av egen bolig. Dette er stort sett en handel som er nøye vurdert og gjennomtenkt, og selv om banken har sikkerheten i boligen, vet de også at du vil gjøre det ytterste for å betale dine avdrag, slik at risikoen ikke er like stor som for eksempel ved et vanlig forbrukslån.