Lån med BankID

En raskere og enklere måte å søke om lån kan gjøres hvis du har en BankID. På denne måten kan du signere lånesøknaden elektronisk, i stedet for å vente på at papirene kommer hjem i posten til deg. Både Bank Norwegian, Bank Santander og Zmarta tilbyr i dag sine kunder å benytte seg avBankID når de fyller ut søknader om lån på nett.

Dette er en helt trygg og sikker måte å signere lånedokumenter på, på samme måte som å betale med et betalingskort. BankID kan også benyttes til å logge inn i nettbanken, samt på andre offentlige nettsider. Denne måten å signere og identifisere seg elektronisk på, er utarbeidet av alle bankene i Finansnærings Fellesorganisasjon. Den største fordelen ved å benytte BankID når du søker om et lån, er at behandlingstiden går ned og du raskere får utbetalt lånet til din bankkonto.


En stor del av de som låner penger på nettet, benytter i dag mobilen når de tar opp lånet, og da blir det ekstra fornuftig å signere med bank-id ettersom den allerede ligger intergrert i mobilen. Det er ikke lenger nødvendig å gå til banken ettersom vi har alt tilgjengelig i lomma med bare et par tastetrykk.