Refinansiering av gjeld

Hvis du sliter med gjeldsproblemer og ikke klarer å betale ned alt du skylder, kan en refinansiering av gjelden være en god måte å senke dine utgifter på. Dette gjelder spesielt hvis du skylder penger til flere selskaper, og for eksempel har ulike smålån som alle koster i form av tremingebyrer og høye renter. Samler du all din gjeld inn til ett lån, er det enkelt å spare penger hver måned.

For å skaffe seg den beste refinansieringen, lønner det seg å søke hos flere banker for å sammenligne de vilkårene du får tilbud om. Fordelen med å sjekke flere långivere før du bestemmer deg, er selvsagt at de forskjellige bankene opererer med litt forskjellige kriterier på hvordan de bedømmer kredittverdighet, og derfor kan komme med noe ulike tilbid i henhold til renter og hva den totale lånekostnaden blir.

-->
Men, å ta opp enda mere lån for å betale ned gjeld tenker du kanskje? Det som er viktig å tenke på, er hva du egentlig betaler i rente og gebyrer på lånene dine. Hvis du har gjeld hos flere selskaper, er dette kostnader som for "drar i vei" og koster mye mer enn det som strengt tatt er nødvendig. Hos for eksempel Bank Norwegian og yA Bank, får man også hjelp med å kontakte kreditorene og betale ut den utestående gjelden. Slik kan et refinansieringslån ikke fremstå som nok et lån, men mere som en samling av den totale gjelden, samt en minsking av de faste utgiftene.

Ikke nok med bare pengene som skal betales, men for mange som sliter med gjeldsproblemer vil kun en regning i måneden være mye enklere å forholde seg til enn flere. Da slipper man også problemene som oppstår om man glemmer ett forfall og det blir sendt ut varsel om inkasso.

Er du over 23 år kan du søke om et refinansieringslån gjennomen av de bankene som annonserer her på Lån 24. Dette er alle seriøse foretak som tilbyr å samle smålån til ett større lån. Sammenlign gjerne de tilbudene du mottar og velg det hvor du må betale minst penger hver måned. Det er ingen grunn til å være trofast mot en bank, men velg alltid den billigste for deg.