Betalingsanmerkning

Hvis du skal forsøke å søke om et forbrukslån men har en betalingsanmerkning, er det ikke alle långivere i Norge som vil låne ut penger til deg. Hvis du har søkt om lån med betalingsanmerkninger tidligere, har du sikkert opplevd at søknaden har blitt avvist på det grunnlaget at du har betalingsanmerkninger (selv om det kanskje ikke har blitt opplyst. Så hvordan skal man gå fram for å få godkjent en lånesøknad selv med betalingsanmerkninger?

Det kommer litt ann på hvilken type av anmerkning det er snakk om. Noen blir sett på som litt mer "ufarlige" enn andre av bankene, og da kan noen innvilge et forbrukslån selv om du har pådratt deg en betalingsanmerkning. I andre tilfeller vurderes den som såpass alvorlig, at du fra vanlige låneforetak ikke får et tilbud om lån grunnet at det foreligger en risiko for at du ikke kommer til å betale tilbake de pengene du har lånt.

Det anslås at så mange som mellom 40 og 90 % av alle søknader om forbrukslån blir avslått, og den største grunnen til dette ligger i betalingsanmerkninger eller inkassokrav som kommer fra manglende betalinger av regninger, eller usikrede lån eller kredittkort hvor man ikke har fulgt den satte betalingsplanen.
kredittkort med betalingsanmerkning
Noen banker og låneforetak har spesialisert seg på utlån til kunder som grunnet enten inkasso eller en betalingsanmerkning ikke får innvilget lån i vanlige banker, så noen muligheter finnes der. Søk for eksempel etter banker som innvilger lån til kunder med betalingsanmerkninger og helst uten å stille sikkerhet i bolig eller andre kostbare gjenstander. Har du misset en betaling på et usikret lån, er det en ganske stor risiko å risikere huset hvis det samme skulle skje en gang til. Lykke til!