Kredittsjekk ikke godkjent

Selskaper som tilbyr kreditt, enten som et direkte lån eller som en form for avbetaling, gjør alltid en kredittsjekk. Et firma som er spesialist på slikt vil da kjøre ditt navn og personnummer gjennom et spesifikk data systemet. Resultatet vil vise om du har misligholdt lån før eller har andre betalingsanmerkninger. Hva skal man da gjøre hvis man ikke får en godkjent kredittsjekk?


Det første du bør gjøre er å sjekke opplysningene i kredittsjekken. Er betalingsanmerkningen gamle eller er dette noe som har skjedd nylig? Kan du forklare hvorfor dette skjedde? Betalingsanmerkninger skal slettes når gjelda er oppgjort. Sjekk at dette er gjort! Denne informasjonen må du ha tilgjengelig når du kontakter de du vil låne fra. Dette kan hjelpe saken din og dere kan eventuelt finne en god mellomløsning.

Verdier


Det neste du må sjekke er om du har noen faste verdier. Dette kan være bil, båt, hus, hytte eller lignende. Slike faste verdier kan settes i pant hos lånetilbyderen. Da blir det enklere å gi deg et lån, på tross av problemene med kredittsjekken.

Ingen verdier å sette i pant og ikke godkjent kredittsjekk


Er du først kommet i denne situasjonen så kan det være litt verre å komme seg ut. Alt håp er midlertidig ikke ute. Hvis du finne en som er villig til å dele risikoen med deg og signere lånepapirene, kan dette være til stor hjelp. Noen lånetilbydere har egne søknadskjemaer og egne lån som passer for de som ikke har en godkjent kredittsjekk. Ulempen med dette er at disse ofte er dyrere enn vanlige lån. Du kan og få hjelp av en finansrådgiver til å sette opp et budsjett som viser lånetilbyderne at din økonomiske situasjon er robust nok til å takle et lån. Så må du ringe eller oppsøke kontorene til bankene og diskutere situasjonen med dem.

Ikke gi opp


Det kan være et sjokk hvis man ikke får godkjent kredittsjekken. Det er likefult viktig å huske at det er mange aktører på markedet. Det vil alltid være noen som ønsker å gi deg en sjanse og satse på deg. Noen lånetilbydere er eksperter på å tilby lån til personer som ikke fikk godkjent kredittsjekken. Dette kan hjelpe på senere søknader, så man må tenke langsiktig hvis kredittsjekken ikke godkjennes.