Beste lånefinansiering for ungdom

Det er ikke billig å være ung i dag. Hvis man studerer må man kjøpe dyre skolebøker og man trenger gjerne en datamaskin og mobil. Er man i en etableringsfase, må man ofte betale innskudd og depositum på leie. I tillegg må leiligheten fylles med møbler. Selv på et strengt budsjett, blir det ofte behov for å låne penger. Så hvordan får man den beste lånefinansiering for ungdom?

Det er mange utfordringer for ungdom når de skal låne penger. Det første er at de sjelden har egenkapital. Man lever litt fra utbetaling til utbetaling, enten dette er lønn eller stipend. Mange tenker derfor at det er en utfordring å få lån og ikke minst at renten blir svært høy. Heldigvis har mange lånetilbydere forstått at ungdom trenger gode lån, med gode lånevilkår. Derfor er det ikke lenger så vanskelig for ungdom å få en svært god lånefinansiering.

Vilkårene er aldersbestemt


Lånetilbydere deler, generelt sett,  ungdom opp i to kategorier: fra 18 til 21 og 21 og oppover.  For de som er mellom 18 og 21, er det ofte snakk om kortsiktige lån og mindre summer. Dermed er den beste lånefinansiering for ungdom mellom 18 og 21 ofte avhengig av om foreldre vil stå på lånepapirene. Hvis foreldrene er garantister, blir lånebetingelsene enda bedre. Likefult, man kan enkelt finne svært gode lånefinansierings vilkår for ungdom uten at foreldrene er involvert.

For de som er 21 og over, er det flere muligheter. Lånetilbyderne vet at dette er unge mennesker som ofte er i en etableringsfase og er derfor villig til å gi litt mer i lån. Dette gjelder selv om man ikke enda har fått fast jobb. 

Hvordan få den beste lånefinansieringen for ungdom?


Noe av det viktigste man må gjøre før man kontakter en lånetilbyder er selvsagt å legge opp et budsjett. Sjekk med foreldre eller andre som er etablerte om de er villige til å være garantister. Hvis man fremdeles er under utdannelse, er det lurt å tenke litt over hva slags jobber man kan søke på. Dette kan man eventuelt inkludere i søknaden. I mange tilfeller fyller man ut et skjema på internett, så får man et tilbud. Dermed blir det beste tipset at man søker flere steder og får flere tilbud. Da kan man selv velge det beste tilbudet og få den beste lånefinansieringen for ungdom på markedet.