Når kan man søke bedriftslån?

De økonomiske vurderingene man gjør før man søker om et bedriftslån er mye de samme som for et privatlån. Den eneste forskjellen i praksis, er hvem som står ansvarlig og verdiene som kan settes i pant. Utover dette bør man ta de samme forhåndsregler som ved et privatlån. Så hva bør man se etter?

Søk bedriftslån uten sikkerhet på Bedriftslån.org

Det første man må gjøre er å sjekke din egen og bedriftens kredittverdighet. Dette vil hjelpe deg når du skal søke om et bedriftslån. Da slipper du og å få ubehagelige overraskelser. Er bedriften et enkeltmannsforetak, må du huske at din kredittverdighet er like viktig som bedriftens. En positiv kredittverdighet gir deg sterke kort på hånden ovenfor banken. Har du vært eller er i faresonen for å få betalingsanmerkninger, kan du forberede deg. Dermed vil du møte bankens spørsmål på en saklig og veloverveid måte.

Sørg for å ha egenkapital


Et firma, enten det er et stor selskap eller en enkeltmannsforetak, bør ha en viss egenkapital før de søker bedriftslån. Selvsagt kan man søke bedriftslån uten egenkapital i en startfase, men dette vil kunne gi dårligere lånebetingelser. Derfor er det viktig med en nøye gjennomgang av bedriftens verdier får man begynner søkeprosessen.

Finn den beste lånetilbyderen for deg


Det er svært mange lånetilbydere på markedet per i dag og noen er svindlere. Så det krever en del forarbeid før man kan søke om bedriftslån. Ting som er viktig å sjekke er selskapets rykte og ikke minst, hvor de har hovedkontoret. Mange vil kunne oppleve at nærbanken har gode lånebetingelser fordi de vil oppmuntre til næringsutvikling. Andre vil oppleve å bli avvist av nærbanken fordi deres bedrift ikke passer inn i bankens bilde på hva som lønner seg og ikke. Mange svært vellykkede firma har slitt med å få lån i startfasen fordi lånetilbyderne ikke har trodd på gründerens idee. Derfor er det viktig å ha en god, skriftlig forretningsplan man kan presentere til lånetilbyderne.

Sjekkliste


Når kan man søke om bedriftslån? Når sjekklisten er fylt ut:

  • bli kjent med din kredittverdighet
  • ha egenkapital
  • sjekk flere lånetilbydere
  • ha en god forretningside

Når du har disse punktene på plass, er du klar til å ta neste steg. Dette innebærer å sende inn søknader til flere og så må du plukke den som passer best for dine behov. Lykke til! Eks på lån via Lendo 65 000 kr, eff.rente 16.84%, 5 år, etbl geb 650 kr, totalt 94150 kr.