Jeg får ikke lån

Har du havnet i en situasjon hvor det viser seg at du ikke får lån? Hvis du har søkt om flere forbrukslån uten sikkerhet, men sitter igjen med følelsen om at "jeg får ikke lån uansett hva jeg gjør", så søker du kanskje om lån på feil steder?

Besøk siden Jegfårikkelån.no med gode tips

I dag så sørger alle banker som tilbyr forbrukslån om å kredittsjekke sine potensielle kunder, for det er en betraktelig mengde som misligholder sine lån. Bank Norwegian er et av selskapene som foretar en automatisk kredittsjekk før en søknad innvilges, men også her ser vi at nesten 7 % av alle lån blir misligholdt i følge denne kvartalsrapporten som banken presenterte denne uken, og da er det vel ikke så merkelig at nåløyet er litt trangere enn hva som var tilfellet for noen år tilbake.

Så hva gjør man da, hvis man møter avslag etter avslag i lånemarkedet?
Et tips hvis du ikke har fått godkjent en lånesøknad om et forbrukslån uten sikkerhet, er å benytte deg av en av finansagent-tjenestene som finnes i dag. Her søkes det på dine vegne i mange banker samtidig, egentlig for å skaffe de beste vilkårene i forhold til renter og gebyrer, men da får du samtidig sjekket om noen av bankene velger å godkjenne din søknad.


Eksempler på slike finansagenter er blant annet Lendo og Finanshjelp 24 som søker om finansiering for deg i opp til 8 forskjellige banker på en gang. Du får en rask tilbakemelding fra selskapene slik at du vet ganske snart om det er mulig å få lånt penger gjennom noen av de samarbeidene bankene. Renteeksempler: (Lendo: 65 000 kr, eff.rente 16.84%, 5 år, etbl geb 650 kr, totalt 94150 kr) - (Finanshjelp 24: Eff. rente 16,6%, 65 000, o/5 år, etab.. 950,- totalt: 93 730,-) basert på gjennomsnittsrente.

Hvis du har søkt om lånefinansiering fra alle bankene som tilbyr lån gjennom en av disse agentene, begynner det å se ganske så vanskelig ut med tanke på å få godkjent en lånesøknad. Det finnes dog noen banker som innvilger lån til personer med inkasso eller betalingsanmerkninger, så kanskje dette kan være en løsning? Dette er banker som kan benyttes om kredittsjekkene ikke går igjennom blant vanlige banker, men vær oppmerksom på hvilke klausuler som ligger til grunn. Noen krever sikkerhet i fast eiendom, noe som kan være litt på kanten for å ta opp et forbrukslån på 250 - 300.000 kroner. Får du ikke lån blant noen av disse, forsøk heller et privatlån blant familie om det er mulig.