Forbrukslån innvilget på dagen

Hvis du har tenkt til å ta opp et forbrukslån i dag, bør du velge deg en bank som innvilger søknaden din på dagen. Det er klart, det er helt greit å velge en långiver som bruker dagevis på å fortelle deg om ditt lån er klart for utbetaling, men for din egen del så kan det nok være helt greit å få vite dette med en gang.

Tidligere gikk slike ting mye langsommere enn i dag, for før de fleste låneforetakene befant seg online, måtte man selv fysisk oppsøke de forskjellige bankfilialene, før de behandlet søknadene som kom inn, og da gjerne sentralt. Da forsvant unødvendig mye tid bort i postgang, og de som hadde sendt inn lånesøknadene måtte tvinne tommeltotter i dagesvis, før du fikk vite resultatet på søknadene. Dette gjaldt i hovedsak forbrukslån uten sikkerhet, men også på vanlige boliglån ble det brukt mye lengre tid enn hva som burde ha vært nødvendig.

I dag er situasjonen en helt annen. Nå har 99 % av alle banker og finansforetak en egen hjemmeside på internett, og her er det mulig å sende inn lånesøknader direkte, og i mange tilfeller får man svaret automatisk på skjermen, enkelt og greit. Det finnes også en rekke finansagenter som formidler lånesøknader på sine kunders vegne, og disse sender inn søknadene til flere banker på en og samme tid mot en liten provisjon fra den utbetalende banken. Låneagentene velger gjerne banker som gir svar på dagen, ettersom de har kunder som ønsker lån på dagen og ikke om noen uker.

Så konklusjonen blir stort sett at det i dag ikke er noe større problem å få innvilget et forbrukslån på dagen, og for å sjekke mange banker på en gang, kan man benytte agenter som har et bredt kontaktspekter, for å spare tid i forhold til å måtte lette opp flere gode alternativ selv.

Et lån på dagen når det gjelder usikrede lån, er i Norge i dag på mellom 5.000 kroner og noen hundre tusen kroner, og man kan selv velge beløp og nedbetalingstid. Sørg derfor for å skaffe deg de beste lånebetingelsene som finnes, og sjekk rundt i markedet for å være på den sikre siden, slik at du sparer deg for unødige gebyrer og dyre renter.