Har du lån - spar 500 hver måned

Har man først kommet inn i en ond sirkel med dyre lån og problemer med å betale rentene, kan det være vanskelig å se en vei ut.  Heldigvis er det flere måter man kan få litt mer spillerom i hverdagen. Det er nemlig flere lånetilbydere som kan hjelpe deg å finne de rette lånene. Resultatet? Du kan da faktisk bli sittende igjen med ekstra penger i måneden. Så hva bør man gjøre?

Sammenlign lån fra 10 forskjellige banker her.

Det første man må gjøre for å se hvor mye du kan spare, er å få en oversikt over økonomien. Finn frem alle regningene og ikke minst sjekk med alle kreditorene. Du vil sannsynligvis bli overrasket over resultatet. Hvert lån har sin rente og ofte vil man se at noen lån har høy rente, mens andre har lavere rente. Det er her løsningen på din økonomiske vansker ligger, refinansiering. Refinansiering kan hjelpe deg å spare 500 hver måned. Ved å samle alle smålånene til et stort lån, får du en rente å forholde deg til. I tillegg kan de fleste lånetilbydere gi deg bedre renter når du har et samlet lån hos dem.


Rentene bestemmer totalkostnaden


For hvis du har lån kan du spare opp til 500 kroner hver måned hvis du får en bedre rente. Renten regnes ut av banken eller lånetilbyderen ut ifra en individuell risikovurdering og selvsagt basert på styringsrenten. Dermed kan man få forskjellige renter hos forskjellige lånetilbydere. Spesielt høy rente får man hvis man har lån som skal betales ned i løpet av kort tid. Så for å få en lavere rente, og spare dermed 500 hver måned, må man sørge for å få den beste mulige renten.

Refinansiering


Refinansiering, hvor du samler alle lånene dine hos en lånetilbyder, vil gi deg en rente å forhold deg til. Så vil du få et gebyr, istedenfor flere. De fleste opplever at de lettere kan forhandle om å få en lengre nedbetalingstid eller betalingsutsettelse i en gitt periode når man bare har en kreditor å forhold seg til. Så hvis du har lån spar 500 kroner hver måned gjennom å velge den rette banken, med god rente og ikke minst gode lånevilkår. Ikke slit med dårlig nattesøvn, refinansier og spar penger!