Går det med betalingsutsettelse på forbrukslånet

Forbrukslån er lån med høy rente og relativt små summer, stort sett ikke over 500 000 kr. Forbrukslån brukes stort sett til å betale vaskemaskiner som er gått i stykker, en ferietur eller pusse opp et rom. Fordelen er at man får pengene raskt, ulempen er en høy rente og spørsmålet blir om man kan få en betalingsutsettelse på et forbrukslån?

Går det med betalingsutsettelse på forbrukslån?
Det er flere former for betalingsutsettelser. En vanlig betalingsutsettelse man får med kredittkort er at det ikke er renter før det har gått ca. 30 dager. Dermed har man i praksis et rentefritt lån i 30 dager. Når de 30 dagene er gått, begynner rentene å løpe. Noe som gjør at lånet vokser. Ved en vanlig betalingsutsettelse vil rentene fortsette å løpe. Så lånet vil vokse selv om man har fått en betalingsutsettelse.

Kredittkort – forhåndsgodkjent betalingsutsettelseKredittkort har en innebygget, forhåndsgodkjent betalingsutsettelse. De aller fleste kredittkort har en minimumsum man må betale ned i måned, men dette er vanligvis fra mellom 200 til 500 kr. Dermed vil man kunne utsette betalingen i flere måneder, så lenge man bare betaler minimumsbeløpet. Renten på kredittkort er høy, så dette er ikke anbefalt måte å få betalingsutsettelse. Denne opsjonen for å få betalingsutsettelse på forbrukslån bør brukes med forsiktighet. Spesielt er det viktig at man ikke faller for fristelsen med å bruke et kredittkort til å betale ned gjelden på et annet kredittkort.

Avtaler med kreditorerDen beste måten å få betalingsutsettelse på forbrukslånet er å gjøre avtaler med kreditorer. Dette vil gi deg muligheten til å forhandle frem at man får fryst renten i en periode i tillegg til å utsette den månedlig innbetalingen. På denne måten unngår du at lånet vokser enormt i perioden med betalingsutsettelse. I tillegg vil de fleste kreditorer kunne tilby deg en refinansiering. Dette vil kunne hjelpe ytterligere med å sikre at lånet holdes på et levelig nivå. Ved å gjøre en direkte avtale med kreditorer, vil du kunne forhandle frem gode avtaler for dere begge. Dette kan gå ut på at man har betalingsutsettelse i en periode, en lengre nedbetalings periode og annet. Dette vil kunne hjelpe deg etter at betalingsutsettelse perioden er over. I tillegg til å hjelpe umiddelbart, gir det deg også fordeler i fremtiden.