Forbrukslån kan være viktig

Et forbrukslån kan være et veldig viktig, og riktig, grep å ta hvis man er nede i en liten økonomisk bølgedal. Vi kan alle bli utsatt for uforutsette hendelser som gjør at den personlige økonomien får seg en knekk, og da kan et forbrukslån være den perfekte medisinen for å komme på rett kjøl igjen. Det samme gjelder hvis du har en ide eller et behov som du trenger penger til raskt før muligheten forsvinner - da er det få ting som er lettere eller mer praktisk enn et forbrukslån. Men som med alt annet er det et par ting som er viktige å vite også i forhold til forbrukslån.

Forstå prinsippet bak forbrukslånet


For å vite hva som er viktig å huske før du tar opp et forbrukslån så er det nødvendig å vite hva et forbrukslån er, og hvordan det fungerer. Selve prinsippet med å låne penger trenger neppe noen forklaring, men det finnes flere ulike typer lån med ulike typer betingelser som er viktige å skille mellom.

De fleste lån som vi hører om og som er vanlige for privatpersoner i Norge i dag er boliglån, billån, og studielån. Siden studielån er lån fra staten til utdanning faller denne typen lån litt utenfor i denne sammenhengen, men bil- og boliglån har mange fellestrekk. Den viktigste egenskapen som gjør disse lånene forskjellige fra forbrukslån er at de krever sikkerhet. Det vil med andre ord si at banken forsikrer seg mot at du ikke betaler det du skylder. Så hvis du låner til en leilighet og ikke betaler, så kommer banken å tar leiligheten. Rimelig rett fram.

Når du tar opp et forbrukslån derimot så trenger du ikke stille med noen form for sikkerhet. Alt långiver trenger er å vite hvem du er og hvordan økonomien din ser ut. Dette er supert for deg, men for at det skal være verdt den ekstra risikoen for långiver så vil forbrukslån være litt dyrere enn vanlige lån. Til gjengjeld slipper du å vente i ukesvis på å få godkjent lånet, og pengene er raskt tilgjengelig på konto.

Du får en større frihet


Det er også en annen stor fordel med forbrukslån, og det er at du selv velger hva du vil bruke pengene du har lånt på. De er ikke bundet til et bestemt formål/kjøp slik som bil- og boliglån, men overført til deg slik at du kan bestemme. Dette gir deg friheten til å dekke dine behov, uavhengig av om de er en liten personlig redningsaksjon eller en investeringsmulighet.